Vitavia växthus

Märket Vitavia har tagits fram av en engelsman och en dansk som tillsammans har mer än 30 års erfarenhet av växthuskonstruktion.

​Vitaviaväxthusen tillverkas i egna fabriker och sortimentet utvecklas och utökas kontinuerligt av två av Europas nu ledande växthusförsäljare.

Vitavia erbjuder flera olika varianter av fristående växthus samt ett stort utbud av väggväxthus där de minsta passar på balkonger, små trädgårdar och i koloniområden och de större fungerar som ett uterum intill villan.

Baserad på traditionell växthusdesign och erfarenhet erbjuder Vitavia en optimal kombination av stabilitet och prisvärdhet.  Vitavia har ett sortiment som passar de flesta syften. Här finns alltifrån små billiga väggväxthus, samtidigt som flera av modellerna har fått en högre takfotshöjd och totalhöjd för bättre odlingshöjd och mer volym, även för odlaren själv. Flera av modellerna har fått kraftiga försärkningar för att motstå snö och blåst.

Alla Vitaviaväxthus är tillverkade av kraftiga anodiserade aluminiumprofiler som håller händera rena vid montering och profilerna håller samma blanka silverfärg år efter år. Anodiseringen gör det också lätt och smidigt att ta bort eventuell smuts från profilerna. De flesta växthusmodellerna finns även i grönlackat eller svart utförande.

​Växthusprofilerna levereras i kraftiga kartonger med träbitar i ändarna för bättre hållbarhet under transporten.

Växthusen kommer i byggsats och monteras lätt ihop med hjälp av den medföljande lättlästa monteringsanvisningen. Som standard har samtliga hus takfotsrännor samt öppningsbara takluckor.

Vitavia har självklart också ett sortiment av tillbehör designade att ge hobbyodlaren allt de behöver för att utnyttja sitt växthus optimalt. Som tillbehör finns t.ex. automatiska fönsteröppnare, aluminiumbord, fällbara bord och hyllor, termometrar och mycket mer. Samtliga hyllor och bord kan fås även i grönlack till de gröna husen. Vitavias tillbehör passar också till alla modeller från nordiska hobbydrivhus.

Som tillval finns en sockel som är lackad i neutralt grått alternativt grönt eller svart som finns i färdiga mått till samtliga växthus. Förutom att tillföra en stadig bas till växthuset, ökar den också odlingshöjden.

Vitavia säljs idag i Sverige, Danmark, Norge, Tyskland, England, Frankrike, Finland och de baltiska länderna.

Köp vitavia växthus här