Därför ska du välja ett växthus från glashusen.se

Utbudet av växhus och lusthus är stort. Det är svårt att jämföra alla olika modeller. Men två modeller som verkar ganska likvärdiga kan vara ganska olika.

Mycket odlingsyta för pengarna
Det första man tittar på är naturligtvis priset och odlingsytan. Redan här är växthusen från glashusen.se konkurrenskraftiga. Du får många kvadatmeter odlingsyta för pengarna.

Högt i tak
Man ska också titta på höjden. I princip alla växthus från glashusen.se har ståhöjd ända ut till takfoten. Det gör det inte bara bekvämt att jobba utan innebär också att man kan ha hyllor i flera plan, eller ha hyllor ovanför ytor där man odlar lågväxande örter på marken. De sexkantiga växthusen är spetsiga i toppen och har därmed en topphöjd på mellan 2,85m för modell norrviken upp till 3.10m på deluxemodellen victoria monterad på tillhörande växthussockel. Det ger en mycket bra luftcirkulation i växthuset och därmed ett bra odlingsklimat.

Tjockt glas och polykarbonat ger stadga och god isoleringsförmåga
Sedan varierar kvaliten och tjockleken på glaset respektive polykarbonaten. Polykarbonaten från glashusen.se är behandlad på utvändigt för att tåla UV-ljuset utan att förstöras och allt glas är 4 mm härdat glas (säkerhetsglas) medans andra växthus i motsvarande priskategori normalt har vanligt glas som inte är lika slagtåligt och lättare går sönder i vassa skärvor. Polykarbonaten är upp till 10mm tjock på modell Sofiero vilket ger en överlägsen isoleringsförmåga jämfört med tunnare kanalplast, och också ger ett robustare och stabilare växthus.

Robusta stommar och stålbultar
Även stommen på växthusen från glashusen.se är robust. Alla modellerna är konstruerade i Danmark för att tåla nordiska väderleksförhållanden. T.ex. är de lodrätta hörnprofilerna och takprofilerna är konstruerade som slutna rörprofiler vilket gör dem väsentligt starkare än andra konstruktioner. Medan många modeller monteras med billig aluminiumbult som riskerar att brytas av eller slitas ner, så medföljer det stålbultar och muttrar till växthusen från glashusen.se som är avsevärt hållbarare.

Hemleverans
När du beställer växthus på glashusen.se får du det hemlevererat till din tomt. Du behöver inte ordna med släpkärra och åka till bygghandeln och lasta utan du gör enkelt din beställning online och får växthuset hemlevererat.

Visningsväxthus
Naturligtvis kan man vilja titta på växthuset i verkligheten innan man bestämmer sig. Vi har vårt showroom alldeles invid E20 mitt emellan Göteborg och Stockholm eller närmare bestämt i Vretstorp i Hallsbergs kommun. Här har vi modell Deluxe sexkantigt (med glas i sidorna) och fyrkantigt (med polykarbonat) och utifrån dessa modeller kan vi förklara skillnaderna mot andra växthus. Vi har också visningsträdgårdar runtom i landet så kontakta oss om du vill se om den modell du funderar på finns att titta på i ditt närområde.

Service och support
Du har en kontakt på glashusen.se från din första fundering tills det att du har monterat färdigt ditt växthus. Vi brinner för växthusodling, odlar själva och har även monterat flertalet av modellerna som säljs på glashusen.se så om du har någon fundering kring monteringen eller vill ha odlingstips går det bra att höra av sig även efter att du köpt ditt växthus.