Glashusen.se – Vår historia

Bakgrunden till grundandet av växthusbutiken glashusen.se kommer sig av ett hängivet odlingsintresse och sökandet efter prisvärda kvalitetsväxthus till den svenska marknaden.
Jakob Svensson som grundat växthusbutiken glashusen.se har själv ett stort odlingsintresse och hade tidigare beställt ett sexkantigt växthus från den dåvarande svenska återförsäljaren för nordiska hobbydrivhus.
När han flyttade med sin familj till ett hus utanför Örebro ville han naturligtvis beställa ett likadant växthus till den trädgården. Han återfann webbsidan för beställning, men det gick då inte att beställa växthusen i Sverige och återförsäljarna var överhuvudtaget mycket svåra att få tag på. Det visade sig att de skulle avveckla denna verksamhet i Sverige. Eftersom Jakob var så nöjd med den modell som han köpt några år tidigare ville han naturligtvis ha den även i den nya trädgården och framförallt ge andra möjlighet att ta del av detta idealiska lustväxthus.
Efter några samtal med återförsäljarna och ett besök hos konstruktören Brian i Danmark tog Jakob över försäljningen i Sverige av modellerna från Nordiska hobbydrivhus och växthusbutiken glashusen.se grundades under slutet av år 2014.

För att bredda sortimentet och tillgodose alla önskemål om varianter av stil och prisklass började man sedan även sälja växthus från anrika tillverkaren Vitavia samt stormsäkra rysktillverkade stålväxthus från Volya och glashusen.se är nu en av Sveriges största växthusbutiker med avseende på utbud och tillahandahåller nu ett tjugotal olika modeller varav de flesta finns i en handfull olika storlekar. Alltifrån väggväxthus, fristående fyrkantiga och t-formade växthus samt de exklusiva sexkantiga lusthusen som var grunden till hur allting började.

växthus

Sexkantiga royale från Nordiska Hobbydrivhus på glashusen.se