Hur kan motsvarande storlek på växthusen från glashusen.se vara lika billiga eller billigare än andra modeller med tunnare väggar och profiler?

När man köper växthus tittar man ofta på priset och storleken. Men det finns mycket annat som är avgörande för om din tid med växthuset ska bli bra.

Det som är lättast att titta på i nästa steg är tjockleken på väggar och tak, samt om man väljer glas, ifall det är härdat glas (säkerhetsglas) eller vanligt glas.
Många växthus har 3 mm vanligt glas i väggarna, medans växthusen från glashusen.se har 4 mm härdat glas. Det gör att glaset i ett växthus från glashusen.se både isolerar bättre, men också är mycket hållbarare än majoriteten av växthusen på marknaden.

Om du väljer polykarbonat (kanalplast) i väggarna, har glashuen.se modeller med polykarbonat som är mellan 4-10 mm tjock. Det normala på marknaden är 3-4 mm tjock polykarbonat. En tjockare vägg isolerar bättre, vilket är avgörande om man t.ex. vill varmhålla växthuset på våren eller hösten för att förlänga säsongen.

Något som är minst lika avgörande, men inte lika lätt att bedöma är växthusets konstruktion och profilernas uppbyggnad.  Växthusen av modell hobbydrivhus är konstruerade i Danmark för att klara av nordiska väderförhållanden och säljs i både Norge, Sverige och Danmark.

Om du köper ett växthus från en bygghandel kan du ofta se att konstruktionen inte är optimal, t.ex. glas som går omlott utan någon mellanliggande profil etc.

Att välja ett kvalitetsväxhus vinner du på i det långa loppet eftersom vind och snö utsätter växthus i Sverige för mycket påfrestningar och det kan bli besvärligt om det behöver repareras i efterhand.