Växthus användningsområde

Ett växthus kan användas till så mycket. Det vanligaste är att man vill förlänga odlingssäsongen lite på vår och höst samt odla växter som t.ex. tomat och gurka som annars inte trivs så bra i vårt klimat här i norden. Även utan tillsatt värme håller sig ofta temperaturen över nollstrecket de första frostnätterna och om de kommer tidigt gör det att odlingssäsongen I växthuset kan förlängas avsevärt jämfört med omkringliggande friland.

 

För den som verkligen vill förlänga odlingssäsongen kan tillskottsvärme vara ett alternativ. Då kan man skörda sina grönsaker i växthuset långt in på hösten. Om man ska ge tillsatsvärme bör man dock välja en växthusmodell med tjockare kanalplast, t.ex. modellen sofiero från glashusen.se som har hela 10mm tjock kanalplast.

 

Om man förlänger odlingssäsongen långt in på den mörka delen av året mår växterna också bra av tillsatt ljus.

 

Man kan också använda sitt växthus för rekreation och avkoppling. Om du lägger till några kvadratmeter kan du unna dig ett bord och några stolar då du kan ta igen dig mellan odlingspassen och njuta av din trädgård. Även om det regnar, blåser eller myggorna surrar utanför.