Tjäna på att vara ute i god tid

Svenskar är ofta bra på att vara ute i sista minuten, eller prokrastinera som det heter med ett finare ord. Det gäller nästan oavsett vad det handlar om. Ska deklrationen lämnas in så görs det ofta sista dagen det är möjligt. Räkningar betalas gärna på förfallodagen och vi lever ofta efter principen; varför skjuta upp till morgondagen vad du kan göra i övermorgon.

När det gäller saker som inte har någon exakt förfallodag innebär det att det drar ut på tiden mer än nödvändigt. Vi kanske tänker att vi ska lägga den där beställningen i mars, så att växthuset hinner monteras i april och vi och växterna kan njuta av den extra vårvärmen som växthuset ger. Men så går dagarna och när slutet av mars är kommen har beställningen inte blivit av. Om det blir i början av april blir det ju bara några veckor förskjutet och innan vi vet ordet av är det mitten på april.

beställ ditt växthus nu. Oavsett om våren känns avlägsen eller höstvindarna blåser. Det går lika bra att montera växthuset på hösten, så behöver du inte fundera på när tjälen går ur marken på våren. Det är bra att ha alla saker på plats redan när du börjar underarbetet så är det lätt att kontrollera måtten med växthusets sockel eller bottenprofil.