Lägga golv i växthus


När växthuset är monterat kan man lägga golv inne i växthuset. Här finns många möjligheter.

Du kan till exempel lägga terrassbrädor genom att först lägga några brädor på längden i växthuset med ca 60 cm avstånd, sedan lägger du terrassbrädor tvärs över de första brädorna och skruvar fast. Detta ger ett snyggt golv som är lätt att skölja rent. Man kan gräva bort en del av massorna inne i växthuset, så att man kan sänka stommen och få terrassborden jämnt med sockelns nedre kant så att man inte stjäl från sidohöjden i växthuset. Tänk på att lämna lite avstånd mellan brädorna så att vatten kan rinna ner mellan springorna. Om du gör ett sådant växthusgolv har du en luftspalt mellan mark och golv som isolerar på våren, medan marken fortfarande kommer att fungera som värmemagasin på sommaren. Det är också lätt att tvätta bort smuts och spill på det dränerande golvet.


Ett annat alternativ är att bara lägga ett lager singel, t ex 8-16 mm. Det dränerar bra och är lätt att hålla rent inne i växthuset och så kan du ställa krukor på det.

Du kan även lägga betongplattor, kullersten eller skifferplattor direkt på gruset. Vissa lägger tegel eller andra plattor som golv.